/// GHOST IN THE SHELL - HOLLYWOOD STYLE



Ghost in the Shell måste vara den största kult-animen ever. Alla har sett den, vare sig dom gillar anime, eller bara har hört talas om generen. Nu kommer hollywood sätta tänderna i den. O den kommer bli i 3D.

Lid med mig! Det är DreamWorks som fått rättigheterna att demolera denna klassiker som kom ut som Anime 1995 (jag köpte den på VHS när jag var i england med mormor sommaren 1998) och som manga redan 1989. Detta mästerverk, för det är det verkligen, har genererat tre hela långfilmer, Ghost in the Shell, Ghost in the Shell 2: Innocence, och Ghost in the Shell: Stand Alone Complex Solid State Society som bygger på serierna Ghost in the Shell: Stand Alone Complex och Ghost in the Shell: Stand Alone Complex 2nd Gig.

Flertalet spel har även kommit och gått, mer eller mindre obermärkt.

Nu när DreamWorks, med Spielberg som den drivande kraften bakom, har fått rättigheterna till att göra en remake, så blir jag nästen lite rädd. Detta lite äventyr kan både vara bra och dåligt. Senaste åren kan ju ingen ha undgått denna gigantiska J-Horror-trend som paserat hollywood. Filmer som The Grudge, The Ring, och The Eye, (som iofs är från korea) med flera har fått amerikanska remakes med mer eller mindre bra resultat. Detta gjorde så att alla ville se orginalen. Så helt plötsligt kunde man nu hyra massor med Japanska filmer. Kommer då denna remake göra så att animen får en ännu större skara? Kommer animen nå ut till ännu fler?

När Disney fick rättigheterna att lansera Spirited Away här i väst så svor jag i flera dagar. Många som såg animen trodde det var disney. O nu senast så visades My Neighbor Totoro på svensk bio. 20år efter att filmen släpptes, så jag fick prata en o annan tillrätta. Är detta bra eller dåligt? Anime, och japan har ju slagit i sverige med buller o bång, synd att man själv var nästan 20 år för tidig =) Man känner sig rätt fånig när man står o blädrar bland mangan i bokaffären, brevid en 9åring och en 13åring som diskuterar det kommande slutet på ngn serie dom inte ens visste hade ett slut innan dom äns föddes.

[VIA]

Kommentarer