Ringsignalen för unga?

I USA har en ringsignal som bara ska kunna höras av barn och ungdomar börjat spridas. Det högfrekventa ljudet kommer egentligen från en appart avsedd att hålla ungdomar på avstånd.



Att ringsignalen inte ska kunna höras av vuxna personer bygger på att man med åldern förlorar förmågan att uppfatta ljud med hög frekvens. Ljudet, som ligger omkring 17 000 kilohertz kommer ursprungligen från en apparat som utvecklats av ett säkerhetsföretaget Compound Security Systems i Storbrittanien. Apparaten skulle sättas upp vid platser där man hade problem med ungdomar som klottrade eller stal. Ljudet skulle vara så irriterande för ungdomarna att de höll sig borta medan äldre personer inte skulle uppfatta det överhuvudtaget.

Nu har ljudet gjorts om till en ringsignal och börjat spridas som en mp3-fil bland skolelever i USA och Storbrittanien, uppger New York Times. De har upptäckt att man kan använda det som ringsignal på mobilen utan att lärarna märker att mobilen låter.

Vid ett högst ovetenskapligt test här på förlaget har vi kunnat konstatera att personer mellan 20-30 år i vissa fall hör signalen, i andra fall inte.

Det finns många varianter av ljudet på olika webbplatser, via länken nedan kan du höra en av dem.

Signalen i MP3 format o ja, jag kan höra den, o damn den viner i öronen på mig.. DAMN!

[UPDATE] detta var tydligen ngt väldigt gammalt som jag helt missat]

Kommentarer